Szépséghibás, szállitássérült új, és használt háztartási termékeket itt talász igen kedvező áron!!
https://www.facebook.com/felpenzesoutlet
Megint egy egészséges étrendet ajánlok! A menü receptek most csak főfogást tartalmaznak, levesként egyszerű, olcsón is beszerezhető zacskós leveseket ajánlok, gyors, és a legtöbbje nem tartalmaz tartósítószert.
A zacskós leves jótékony a fohttps://www.facebook.com/felpenzesoutletgyókúra szempontjából is. Tápláló, és mégsem hizlal.
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Hétfő: Lecsós csirke
Hozzávalók:Kb. 1 kg-os csirke,60 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, / vagy egy üveg lecsó / 1 dl olaj, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, pici cukor.
Elkészítése:A megtisztított, jól megmosott csirkét feldaraboljuk, /de lehet készíteni aprólékből, vagy csak mellhúsból, vagy szárnyából, én szárnyából szoktam sűrűbben, attól függ, hogy per pillanat hogy áll a pénztárcám.Olcsón beszerezhető, és fogyókúrás étel is./Megsózzuk a csirke részeket. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a csirkedarabokat, és pirosra sütjük. Az elősütött csirkéket egy lábosba szedjük. A sütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szálkásra vágott hagymát, levesszük a tűzről, így szórjuk bele a pirospaprikát, beletesszük a csirkedarabokat, a paradicsomot, és a szintén felszeletelt paprikát, Kevés vízzel felengedjük, ízesítjük, és feltesszük főni, inkább pároljuk. Kifőtt rizzsel tálaljuk, de bele is főzhetjük a rizst, ilyenkor vigyázzunk, hogy ne égjen oda, sűrűn keverjük,de óvatosan, hogy a csirkét ne zúzzuk össze.
Ez mellé egyszerű poharas süteményt készítek vagy pudingot adok.
Kedd: Juhász lapcsánka
Hozzávalók: 1 kg burgonya, kb. 20 dkg liszt, 20-20 dkg juhtúró és sonka, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, olaj a kisütéshez.
Elkészítése: A nyer burgonyát lerszeljük, zúzott fokhagymával, borssal, sóval ízesítjük. Végül belekeverjük a lisztet és a tojásokat. A tésztából kisebb korongokat formálunk, és forró olajban kisütjük. Kevés olajon. Az így elkészített lepényekre rásímítjük a juhtúrót, ezt megszórjuk az apró csíkokra vágott sonkával. Meglehet bolondítani reszelt sajttal is, lyenkor a sütőbe beteszem pár perce, hogy a sajt ráolvadjon.
Almakompóttal szoktam tálalni, persze a kompótba lehet főzni más gyümölcsöt, így ízesebb lesz.
Ez egy igazán vitamindús, olcsón elkészíthető étel, és akik gyújtik a fogyókúrás ételek recepteket, ők se hagyják ki!
Szerda: Rakott sertésszelet
Hozzávalók: kb. fél kg sertéshús, /comb, vagy tarja is jó/ kb jó 1 evőkanál zsír, 80 dkg krumpli, 4-5 zöldpaprika, vagy fél üveg lecsóból a paprika, kis doboz tejföl, só, bors.
Elkészítése: A húst vékonyan felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük, pajd serpenyőben átpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezt is pirítjuk pár percig, majd Egy mély tűzálló tálat kikenünk zsírral, erre egy sor megtisztított, karikákra vágott nyers burgonyát terítünk, beborítjukzöldpaprikaszelettel, vagy az üveges lecsó paprikájával, és ráfektetjük a húst. Erre ismét burgonya, rá a zöldpaprika, erre hús következik, végül burgonyával zárjuk a rétegezést. Leöntjük tejföllel, és a sütőben addig sütjük, míg a burgonya meg nem puhult. Ha kell, pici vizet öntünk alá.
Kezdő háziasszonyoknak ajánlom! Ez a menü nagyon egyszerű, de laktató! Fogyókúra elfelejtve!
Savanyúsággal tálalom, ha módomban áll, friss salátával.
Csütörtök:Káposzta oldalassal
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, kb. 50 dkg füstölt oldalas, kb. 30 dkg házikolbász, kb. 5 dkg zsíir.
Elkészítése: Kikenünk egy mély, lehetőleg zománcos tepsit zsírral, az aljára egy réteg savanyú káposztát teszünk, Az oldalast kis darabokra vágjuk, ráfektetjük a káposztára. Az oldalasra szintén káposztát teszünk, majd erre a karikákra vágott kolbászt, befedjük a maradék káposztával, és a sütőben megsütjük. Ha a levét elfőné mielőtt az oldalas megpuhul, egy kevés vizet öntök alá.
Dessertnek egyszerű túrókrémet, vagy egy kis felturbózolt tejbegrízt adok mellé.
A tejbegrízbe idénygyümölcsöket szoktam tenni, így mindjárt kapok egy vitamindús ételt, igazából nem tartozik a fogyókúrás ételek receptek közé, de ha a tejet hígítom vízzel, akkor már igen!!!!
Péntek: Zöldséges kosárkák
Hozzávalók: 20-30 dkg párizsi, vagy más szalámi, 30 dkg vegyes zöldség, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 evőkanál olaj vagy zsír.
Elkészítése: A zsiradékban puhára pároljuk az apró kockára vágott zöldéseket, amikor már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a zöldborsót is, sóval borssal ízesítjük, és még kb. 15 percig főzzükA párizsit felszeleteljük, a bőrét nem távolítjuk el, és forró zsírban kisütjük. Kis kosárkára üösszezsugorodik. A megpárolt zöldséget a kosárkákba rakjuk és azonnal tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá. Én szoktam pici reszelt sajttal megszórni, ilyenkor pár percre betolom a sütőbe, de csak addig, mig a sajt meg nem olvad.
Ez az igazi fogyókúra! Emellett izletes, és finom.
Savanysággal tálalom. A tegnapi lalkató menü után egy könnyed, egészséges étel nagyon jó.
Szombat: Biztosan maradt tegnapról gomba, ezt használjuk most fel. Gombával töltött paprika:
Hozzávalók: kb. 10 dkg rizs 20-30 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 8 zöldpaprika, só, bors.
Elkészítése: A félig főtt rizst összekeverjük az apróra vágott gombával, amelyet előzőleg kevés vajban puhára pároltunk. Hozzáadjuk a tojásokat, a pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük, a kicsumázott paprikába töltjük, kevés vízzel felengedjük és puhára főzzük. Paradicsomszószba tesszük. Külön sós burgonyát főzök, és ezzel tálalom. Ezt a tölteléket tölthetjük karalábéba, padlizsámba, krumpliba, ekkor besamell szósszal tálalom.
Ezt is nyugodt szívvel felvállalhatják a fogyókúra emberei minden lelkiismeretfurdalás nélkül, ráadásul roppant vitamindús is.
A receptek változatossá tételéhez egy kis kreativitásra van szükség, de megéri. Jó szórakozást az egészséges heti étrend összeállításához!