Szépséghibás, szállitássérült új, és használt háztartási termékeket itt találsz kedvező áron!!
https://www.facebook.com/felpenzesoutlet
Igyekeztem az e heti étrendet úgy összeállítani, hogy viszonylag olcsó étel receptek szerepeljenek rajta. Ime a receptek:
Hétfő
Leves: Káposztaleves húsgombóccal
Hozzávalók: a húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evőkanál félig főtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, törött bors, . a leveshez: 30dkg savanyő káposzta / egy kis káposztalé/ egy fél fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál liszt, egy csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl.
Elkészítése: A káposztát, ami nagyon vitamindús étel önmagában is,két liter vízben, egy kevés káposztalével megfőzzük, majd az olajból a liszttel, a pirospaprikával készített, hagymás rántással besűrítjük. Közben összegyúrjuk a húsgombóchoz valóka, és vizes kézzel apró gombócokat formázva a kész levesbe főzzük. Lassú tűzön 30 percig forraljuk, és megtejfölözve tálaljuk.
Második fogás:Sült makaróni
Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 10 dkg vaj, 3 dl tej, 5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál liszt, 3 db tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só.
Elkészítése: Olcsón előállíthatjuk mi is, ha otthon gyúrjuk a tésztát, ekkor 1 tojásból elég. A tésztát forrásban levő vízbe tesszük, és a tasakon levő időpontig főzzük, majd leszűrjük. Közben a kb 3 dkg vajból, és a lisztból világos rántást készítünk, a tejjel feleresztjük, símára keverjük, megsózzuk, és amikor kicsit kihült, beletesszük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, ebbe tesszük a kifőtt tésztát, elvegyítjük a sajtos mártással, tetejét meghintjük zsemlemorzsával és a többi vajat megolvasztju, és rálocsoljuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megbarnul.
A levest 2 napra főzöm, tehát ha te is 2 napra szeretnéd, akkor dupla mennyiségből készítsd el!
Kedd
Leves: A tegnapi káposztaleves húsgombóccal
Második fogás: Rizses zúzapörkölt
Hozzávalók: 1 csomag csirkezúza, 1 dl tejföl, 10 dkg rizs, mustár, 1 csomó zöldségzöldje, só, törött bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A zúzákat megmossuk, négy részre vágjuk, forró olajon nagy lángon pirosra sütjük. ííímegszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, megsózzuk, megborsozzuk és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a mustárral és belekeverjük a puha zúza levébe. A rizst sós vízben puhára pároljuk, majd a tálba koszorúba halmozzuk és a közepébe töltjük a zúzaragut.
Ez az olcsó étel receptek közé tartozik, de a fogyókúra, és a fogyókúrás ételek tartozéka is, mivel a zúza kevés energiát tartalmaz.
Szerda
Leves:Zellerkrémleves
Hozzávalók: 1 nagy fej zellergumó, 2 db burgonya, 1 kis fej hagyma, kb. 1 evőkanál zsiradék, zellerzöldje, ső, bors, majoranna
Elkészítése: A hagymát apró kockákra vágjuk, a zsiradékon megfonnyasztjuk, belekockázzuk a zellergumót, a krumplit, fűszerezzük, kevés vízben fél puhára főzzük, ezután a zellerzöldjét is beletesszük, ha puha, botmixerrel pépesre turmixoljuk. Én szoktam kevés főzőtejszínt tenni bele, ez lággyá teszi, és pirított zsemlekockákkal tálalom.
A főzőtejszín nem a fogyókúra kelléke, a zeller viszont vitamindús, és olcsón beszerezhető.
Második fogás: Bodrogközi pecsenye rösztivel
Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, 70 dkg burgonya, 10 dkg liszt, 1 fej közepes vöröshagyma, 2 tojás, kis doboz tejföl, kb. 1 dl olaj, kb. 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: A tarjából vágott szeleteket kiveregetjük, fokhagymával bedörzsöljük, és megsózzuk. Kevés forró olajon pirosra sütjük. A nyers burgonyát lereszeljük, összekeverjük a hú kisütéséből kimaradt zsírban megpirított hagymával, a tojással, a liszttel, és 1 evőkanál tejföllel. Megsózzuk, esetleg borsozzuk, és palacsintaszerüen kisütjük. Tálaláskor a húsokat beborítjuk rösztivel és tejföllel meglocsoljuk.
A röszti magába is nagyon finom vacsorára forró citromos teával! ! !
Csütörtök
Leves: Kenyérleves / próbáljátok ki, finom /
Hozzávalók:Kb. 1 evőkanál zsír, 2 nagy szelet kenyér, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg főzőkolbász, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, zöldségzöldje, 4 tojás, 1 kiskanál levesízesítő, de fél leveskocka is jó, 1 csipet szerecsendióörlemény, kiskanálnyi ecet, só, bors.
Elkészítése: Megpirítjuk zsíron a kenyérszeleteket, és kiszedjük. Megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és felengedjük 1 liter vízzel. Levesízesítővel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, és beletesszük a kenyérszeleteket. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vagy 1 evőkanál lecsót, a karikára vágott kolbászt, felforraljuk, 10 perc főzés után az ecettel enyhén savanyítjuk. Végül egyenként beleütjük a tojásokat, és lassú tűzön még 5 percig főzzük. Tálalás előtt zöldségzölddel meghintjük.
Ha igazán olcsón akarjuk elkészíteni, akkor a főzőkolbászt hagyjuk ki, de hogy a fogyókúra bűvkörébe beletartozzon, a kenyér igazi barna kenyér legyen.
Második fogás: Burgonyában sültbélszínroló
Hozzávalók: 1 csomag mirelit bélszínroló, 8 db közepes burgonya, fél pohár tejföl, kb. 1 evőkanál zsír, fél húsleveskocka ső, bors.
Elkészítése: A krumplikat héjában megfőzzük, meghámozzuk, félbevágjuk és kiskanállal belsejüket kivájjuk. A burgonyákat megsózzuk, a kivájt részbe egy-egy fél bélszínrolót teszünk és megkenjk zsírral. A kivájt burgonyaforgácsokat a kizsírozott tűzálló tálra tett töltött burgonya közé szórjuk. A húsleveskockát kevés vízzel felforraljuk, hozzákeverjük a tejfölt, borsot, és a töltött burgonyákra öntjük. Sütőben addig sütjük, míg a ráöntött mártás összesül, a burgonyában levő bélszínroló pedig megpirul.
Egyszerü, olcsón elkészíthető és ízletes!
Péntek
Leves:Bojtárleves
Hozzávalók: 2 napra főzöm ezt is: kb. 50 dkg sertéshús, 1 db nagyobb zöldpaprika, 2 db paradicsom, vagy 3 kanál lecsó, 1 fej vöröshagyma, kb. 10 dkg tarhonya, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál zsiradék, só, bors, pirospaprika, majoranna, körömnyi babérlevél, 2 szem burgonya.
Elkészítése: A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, de csak azután, hogy lehúztuk a tűzről, mert különben megég, és keserű lesz. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, füszerezzük, és letakarva, mérsékelt tűzön főzzök. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a kockára vágott krumplit, és a pirított tarhonyát. Kb. 2 liternyi vízben puhára főzzük.
Ha a fogyókúrás étel recepteket böngészi, ezt se hagyja ki, de sertéshús helyett csirkemellét használjon. Igaz, ez nem igazán tartozik az olcsó étel receptek közé, de egyszerű, és laktató!
Második fogás: Spenót tükörtöjással
Hozzávalók: 4 személyre: 1 csomag mirelit spenót, 1 kiskanál olaj, 1-2 evőkanál liszt, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 dl tej, só, cukor, 4 db tojás
Elkészítése: Megpirítjuk forró olajon az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk a rántást, Ezt belekeverjük a már felengedett spenótba, amit előzőleg a tejjel, esetleg pici víz hozzáadásával elkevertünk. Sózzuk, pici cukrot is szoktam hozzáadni, rottyanásig főzzük. Tükörtojással tálalom, amit palacsintasütőbe ütök, kevés olajon félig lágyra sütöm.
Ha fogyókúra, akkor spenót!!! A tojásról pedig mindenki tudja, mennyire tápláló, és vitamindús étel, ételek.
Szombat
Leves: A tegnapi Bojtárleves
Második fogás:Kiflikoch
Hozzávalók: 8 db kifli, vagy zsúrkenyér, vagy maradék kelt sütemény, 4 tojás, 25 dkg cukor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg dió, kb. 3 dkg kakaó, 2 evőkanál baracklekvár, 2-3 dkg vaj, 5 dkg mazsola.
Elkészítése: Kikeverjük a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, a vaníliáscukorral, éa a tejjel felengedve, beleöntjük az 1 cm-sre vágott kifli karikákat. Mikor a tejet magába szívta, összekeverjük 5 dkg cukorral elkevert kakaóval meg a durvára vágott dióval, és kivajazott tűzálló tálba öntjük. Tetejére símítjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, amelyet a barackízzel meg a maradék 5 dkg cukorral ízesítettünk.Forró sütőbe toljuk, de a tüzet mérsékeljük, és addig sütjük, míg a hab szép rózsaszínű nem lett. / Ízlés szerint a tésztába tehetünk mazsolát is./
A receptek könnyen átváltoztathatóak az otthoni alapanyagokhoz mérten. Olcsón elkészíthető!
Gyerekek kedvence!