Szépséghibás, szállitássérült új, és használt háztartási termékeket itt találsz igen kedvező áron!!
https://www.facebook.com/felpenzesoutlet
Ötletes egyszerű torták
elronthatatlan
Amit itt olvashattok, ezek nem fogyókúrás ételek receptek, tehát fogyókúra nincs betartva, aki ezeket fogyasztja. Az menjen át az egyszerű süteményekhez, ott talál fogyókúrás, vitamindús ételeket, süteményeket.
Család kedvence: Fekete erdei torta egyszerűen
Hozzávalók: egy közepes tortaformához:/24 cm/, 6 tojás, 6 lapos evőkanál cukor, 5 közepesen púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, töltelékhez: pikáns gyümölcsíz, én szederből szoktam lekvárt főzni, és ezt használom fel, cukrozott meggy, szintén saját, de lehet befőtt meggyet is használni, tejszínhab, amibe habfixálót is teszek.
Elkészítése:A 6 tojás fehérjéből kemény habot verek, 1 evőkanál cukorral. A tojások sárgáját kikeverem a maradék cukorral, lssan hozzáadom a vizet, az olajat, és a sütőport, folyamatosan keverem, ha már sűrű, hozzáadom a fehérjéhez, mostmár fakanállal keverem lazán. Hozzáadom a lisztet, lazán keverve, és végül a kakaót, majd beleöntöm a tortaformába. Közepes tűznél sütöm, ha kisült, és kihült, kettévágom. Az alsó felére rákenem a pikáns lekvárt, majd beborítom a cukrozott meggyemmel, rákenem a jó kemény tejszínhabot, és a felső piskótát rámorzsolom. KÉSZ!
Nagyon finom, és nagyon egyszerű torta!
Gesztenyés Margit-torta
Hozzávalók: a tésztához: 8 tojás, 30 dkg porcukor, 30 dkg gesztenyemassza, 10 dkg reszelt csokoládé, 5 dkg szitált zsemlemorzsa, 5 dkg darált dió, vagy ha van, mandula, a töltelékhez: 3 dl tejszín, kb. 7 dkg porcukor, a tetejére, kb. 8 dkg vaj, a forma kikenéséhez vaj.
Elkészítése: Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a reszelt csokoládét, a zsemlemorzsát, a mandulát, vagy diót, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Alaposan kivajazott tortaformában addig sütjük, míg a beleszúrt tűre nem tapad ragacsos massza. Még forrón kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, kettévágjuk, majd megtöltjük a cukorral habbá vert tejszínnel. Tetejét csokoládémázzal vonjuk be, amelyhez a gőzön puhított csokoládét kikeverjük a vajjal. Ha korábban akarjuk elkészíteni, a tejszínhabba egy kiskanálnyi, kevés vízben feloldott zselatint keverünk, akkor nem esik össze.
Ugye milyen egyszerű? És finom....!
Narancsos puncstorta:
Hozzávalók:6 tojás, 30 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál valamilyen lekvár, egy fél deci ízes pálinka, 2 narancs, a tepsi kikenéséhez vaj és liszt, a torta tetejére 3-4 dl tejszín és 5 dkg porcukor.
Elkészítése:Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral meg a vízzel, és felváltva adjuk hozzá a lisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett nagy gáztepsibe öntjük, és aranysárgára ssütjük. Ha kihült, a közepéből két egyforma, hosszúkás tortalap alakú csíkot vágunk, a többit apróra tördelve tálba tesszük, és péppé keverjük a gyümölcsízzel meg a pálinkával. Végül beleadjuk a gondosan megtisztított, kis kockákra vágott narancsokat, és ezt a tölteléket símítjuk a két tésztalap közé. Néhány órára lenyomtatva hűtőbe teszünk, és tálaláskor tetejét bevonjuk habbá vert tejszínnal, amibe habfixálót tetünk.
Kicsit babra, de aki nem szereti a vajas krémeket, annak nagyon fog izleni, mert tényleg finom, és egyszerű torta.
Diókrémtorta:
Elkészítése: 5 tojássárgáját 5 kanál cukorral jól elkeverünk, 2 tábla csokoládét kevés vízzel sűrűre főzünk, ha kihűlt, az előbihez tesszük, és jó habosra keverünk, azután az 5 tojásfehérjét kemény habját és 2 1/2 kanál lisztet gyöngén hozzákeverünk. 2 lapba sütjük, tehát 2 részletbe sütjük ki, majd 2-2 részbe vágjuk. Töltelék: 15 dkg őrölt dió, kb. 7 dkg vaj, 2 kanál tej, kevés citromhéjat, és van.cukrot tetszés szerint addig keverünk, míg fehét lesz. A lapokat és a tetejét ezzel bekenjük.
A dió viszont méregtelenítő hatással bir, ezt ne felejtsék el a fogyókúra fogyasztói, magába, napi pár szem dió elfogyasztása nagyon egészséges.
Szintén egyszerű, és elronthatatlan.
Bohóctorta
Elkészítése:15 dkg vajat, 20 dkg lisztet el kell dolgozni kb 10 dkg porcukorral és egy egész tojással. Hozzá kell adni egy másik tojás sárgájával kikevert kanál tejfölt. Ha mindent összegyúrtunk, 3 részre kell osztani, és külön-külön kinyújtjuk, és kisütjük, és a lapok közé különböző ízeket töltünk. Én most használom fel a nutella krémet, amit már nem esznek meg a gyerekek, a különböző felbontott lekvárokat, ha ünnepélyessé akarom tenni, akkor a hidegen elkészített pudingot szoktam beletölteni. De mindezt vegyesen! A tetejére csokimáz kerül.
Ez a recept, ez az egyszerű torta a maradékok felhasználására alkalmas, és milyen finom!