Szépséghibás, szállitássért új, és használt háztartási termékeket itt találsz igen kedvező áron!!
https://www.facebook.com/felpenzesoutlet
Nagyon egyszerű, olcsón elkészíthető süteményeket ismerhettek meg itt, szinte lehetetlen elrontani! A receptek némelyike még nagyanyáink idejéből valóak. Olcsó étel receptek, de fogyókúrás ételek receptjeit is megtalálhatjátok itt. HÁZIASSZONYOK! kezdés! Kötényt fel!
Túrófelfújt:
Hozzávalók: 20 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 db tojás, 1 citrom, 5 dkg vaj, pici só, tetejére cukrozott tejföl, vagy ha van valamilyen befőtt.
Elkészítése: Áttörjük a túrót, és símára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a van.cukorral, a pici sóval, a citrom levével meg a reszelt héjával és a tojások kemény habjával. Alaposan kivajazott tűzálló tálba öntjük. Forró sütőbe toljuk, de a lángot mérsékelve, aranysárgára sütjük. Ha tejföllel tálaljuk, akkor az utolsó 5 percbe öntsük rá a cukrozott tejfölt, ha befőttel, akkor hanyagoljuk a tejfölt.
Kiadós leves mellé nagyon finom, vagy ez a recept kiválóan alkalmas baráti társaságok invitálására, családi beszélgetésekre, forró teával télen, nyáron a lefőzött teát hűtőben kihűtjük, és ízesített jégkockával feltálaljuk. Ha fogyókúrát tartassz, neked is jó.
Lángoló kifli:
Hozzávalók: 8 db szikkadt kifli, tej, 5 db tojás, 5 evőkanál porcukor, van.cukor, 10 dkg vaj, 0,5 dl szesz /pálinka, erős rum . . ./
Elkészítése: A kifliket 2 cm-es darabokra tördeljük, forró tejbe mártjuk. Kivajazott tűzálló tál aljára egy sort lerakunk belőle. Közben az 5 db tojás sárgáját a vaníliás porcukorral habosra keverjük, és az első sor kiflire 2-3 evőkanálnyit teszünk belőle. Majd olvasztott vaj következik, és rárakjuk a következő sor kiflit. A rétegezést addig ismételjük, amíg a kifli és a tojáskrém elfogy. A tetején kiflisor legyen. Tetejét meglocsoljuk a megmaradt olvasztott vajjal és előmelegített sütőben, körülbelül 30 percig sütjük. Közben kevés cukorral felverjük a tojások fehérjét és a habot a félig sült kiflik tetejére tesszük. Újra visszarakjuk a sütőbe, de csak addig sütjük, míg a hab rózsaszínűvé válik. Tálalás előtt a hab tetejére ráöntjük a szeszt és meggyújtjuk.
Nagyon látványos! Ötletes, olcsón elkészíthető! recept!
Kókuszos ostyacsík:
Hozzávalók:1 csomag ostyalap, /6 lapos/ 10 dkg vaj, 8-10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése:Habosra keverjük a vajat a cukorral, és a kókuszreszeléket meg a vaníliás cukrot hozzáadva, két-két lapot összeragasztunk vele. Hosszú, egycenti széles csíkokra vágjuk.
Gyors, olcsón előállítható, és emellett a kókusz méregtelenítő anyag is, így a fogyókúra batartottjai is fogyaszthatják.
Csokoládébombák:
Hozzávalók: l liter tej, 25 dkg búzadara, 5 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 15 dkg csokis tortadara, vagy reszelt csokoládé.
Elkészítése: A tejben, állandóan kevergetve sűrűre főzzük a búzadarát, és a cukorral ízesítjük. A tűzről levéve, közékeverjük a mazsolát meg a reszelt citromhéjat, és ha kihült, vizes kézzel apró bombákat formázunk belőle. Egyenként reszelt csokoládéba, vagy tortadarába hempergetjük, és hagyjuk megdermedni.
Szintén ötletes, olcsón előállítható dessert.
Miszi-puszi:
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 20 dkg maragarin, 2 tojás,25 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, egy kevés ecet,tetejére fió, vagy mandulaszeletkék.
Elkészítése: Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, a porcukorral, sütőporral, van.cukorral és kb. fél evőkanál ecettel. Egy órát pihentetjük, majd 3 mm vastagra nyújtjuk, és különböző formára kiszúrjuk. Mindegyikre egy-egy dió, vagy mandulaszemet rakunk, és a sütőlemezre egymás mellé fektetve, a sütőben világosra sütjük.
Ugye milyen egyszerű?
Csokoládéshab szelet:
Hozzávalók: a tésztához: 12 dkg cukor, 10 dkg margarin, egy fél csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, a töltelékhez: 4 tojás, 15 dkg porcukor, 2 szelet csokoládé, 10 dkg darált mandula, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése: Összegyúrjuk a tésztához a a hozzávalókat, és kinyújtva, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Világossárgára sütjük, majd rásímítjuk a tölteléket, amelyhez egy fél óráig keverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a puhított csokoládét, a darált mandulát, a reszelt citromhéjat meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. A töltelékkel bevont tésztát visszatoljk a sütőbe, és lassú tűzön inkább szárítjuk, mint sütjük.
Figyelem! A tésztát csak éppen megsütjük, teljesen világosra, a töltelékkel együtt pedig tényleg csak szárítsuk!
Ezt nem javaslom fogyni vágyóknak, nem fogyókúra!!!!!!