Szépséghibás, szállitássérült új, és használt háztartási termékeket itt talász igen kedvező áron!!
https://www.facebook.com/felpenzesoutlet
Hétfő Leves:Tojásos kaszásleves
Hozzávalók: 4 tojás, 1 tojássárga, 3 dkg liszt, egy fél liter tej, 2 dl tejföl, 7 dkhttps://www.facebook.com/felpenzesoutletg füstölt szalonna, só, késhegynyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-2 babérlevél, egy kevés ecet.
Elkészítése: Símára keverjük az egész tojásokat 1 dkg liszttel, egy kevés sóval, törött borssal meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, és a tojást ráöntve, egy szép nagy lepényt sütünk belőle, majd négy darabba vágjuk. Felforralunk sóval meg babérlevéllel ízesítve egy liter vizet és behabarjuk a tejjel vagy tejföllel símára kevert 2 dkg liszttel. Pár csepp ecettel ízesítjük, és 3-4 percig forraljuk. Minden tányérba teszünk egy-egy tojáslepénydarabot, és ráöntjük a forró levest.
Miért hivják ezt kaszáslevesnek? Szerintem a tápértéke miatt, régebben a földeken dolgozók ebből meríthették energiájukat. olcsón kivitelezhető, és beiktatható az egészséges étrendbe is.
Második fogás, étel: Májkrémes, töltött burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 doboz májkrémkonzerv, 2 dkb tojás, 2 dl tejföl, 1 kiskanál zsír, kis petrezselyemzöldje, só, bors
Elkészítése: A lehetőleg egyforma nagysságú burgonyákat sós vízben héjában megfőzzük. Ha megfőtt, megtisztítjuk és közepüket kiskanállal kivágjuk. A kivájt részt elkeverjük a májkrémmel, a két egész tojással és a vágott petrezselyemzölddel. Megsózzuk, borsozzuk, s a keverékkel megtöltjük a burgonyákat. Azután kizsírozott, tűzálló tálba rakjuk, és zsírral elkevert tejföllel megöntözve a sütőben átsütjük.
Potom pénzből, izletes laktató ételt lehet varázsolni. Ez az olcsó ételek receptek kategóriájába tartozik, ezenkivül vitamindús.
Kedd
Leves: Örmény köménymagleves
Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 db tojás, köménymag, 1 evőkanál liszt, só, bors, 1 evőkanál olaj vagy zsír
Elkészítése: A zsíron vagy olajon kipattogtatjuk a köménymagot, rántást készítünk, amelybe pirospaprikát, sót és csipetnyi borsot teszünk. A sonkát apró darabkákra vágjuk és beletesszük a vízzel felengedett köménymagos rántásba. Forrás után beleeresztjük a két tojást. Vigyázzunk, nehogy nagyon szétfolyjon: Azonnal tálaljuk.
Második fogás, étel: Sertésborda hagymás burgonyával
Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, /kb. 40 dkg/ 80 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csomó zöldségzöldje, pirospaprika, só, törött bors, 3 evőkanál olaj vagy zsír
Elkészítése: A burgonyát karikákra vágjuk és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük és lecsepegtejük. Közben a sertésbordákat kiverjük, megsózzuk és paprikás lisztbe mártjuk. Két evőkanál zsiradékon az aprúra vágott hagymát megpirítjuk, belehalmozzuk a leszűrt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól átforgatjuk és fedő alatt melegen tartjuk. Ekkor sütjük meg egy evőkanálnyi zsiradékon nyílt lángon a sertésbordákat úgy, hogy piros ropogóssá váljon. A felhalmozott burgonya mellé tálaljuk a sertésbordaszeleteket. Savanyúságot adunk hozzá.
Egészséges heti étrend? Akkor ezt a receptet nyugodtan megfőzheti. Belefér.
Szerda
Leves:Bolgár raguleves
Hozzávalók: 2 csomag csirkeaprólék, zöldségzöldje, 1 fej hagyma, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, szemes bors, 1 -vagy fél darab babérlvél, 1 dl tejföl, 1 db tojás.
Elkészítése: A vajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a csíkokra vágott leveszöldséget /sárgarépa, zöldség/, meghintjük a liszttel, és fölengedjük 2 l vízzel. Beledobjuk az aprólékot, a fűszerekkel ízesítjük, és puhára főzzük. A levesestálba tesszük a tejföllel elkevert tojássárgáját. erre öntjük állandóan kevergetve a forró levest.
Bolondíthatjuk azzal is, hogy zöldborsót adunk a leveszöldségekhez, és pici cukrot. Különleges, de sajnos kicsit több időt igényel, mivel az aprólékot apróra kell vágni.
Második fogás, étel: Almás palacsinta
Hozzávalók: 1 kg alma, 3 ddb tojás, 20 dkg liszt, tej vagy szódavíz, 2 evőkanál olaj, fahéjas porcukor, só
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd levéből kicsit kinyomkodva a tojásokból a lisztből a tejből / vagy szódavyzből/ és az olajl összeállított palacsintatésztába keverjük. / ha az olajat a tésztába keverjük, kiküszöböljük a palacsintasütéssel járó égett olajszagot/ Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük, a továbbiakban erre már nem lesz szükség. Körülbelül fél centiméter vastag palacsintákat sütünk, és rétegenként megszórjuk fahéjas porcukorral.
Hogyan lehet olcsón, jót?! Íme!!! Fogyókúra?! Ha kihagyja a palacsintát, akkor nyugodtan megfőzheti, és megeheti. Az almát ne hagyja ki!
Leves: Orosz gombaleves
Hozzávalók: kb. 20 dkg gomba, 2 ddb kközepes nagyságú sárgarépa, 2 db közepes fehérrépa, zöldség, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1 kiskanál liszt, só, bors
Elkészítése: A megtisztytott gombát, a zöldséget, és a sárgarépát egészben, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A levet világos, vajas rántással bessűrytjük, tejföllel gazdagítjuk, és enyhén borsozzuk. A gombát és a zöldséget nagyon apróra vágva visszarakjuk a levesbe és galuskával tálaljuk.
Másodi k fogás, étel: Tojáspörkölt burgonyagombóccal
Hozzávalók: A tojáspörkölt hozzávalói: 8 db tojás, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 kiskanál paradicsompüré, pirospaprika, sú, 2 kiskanál olaj
A burgonyagombóc hozzávalói: kb. 30 dkg főtt, áttört burgonya, 1 evőkanál búzadara, 1 kiskanál olaj, 1 csomó zöldségzöldje, 1 db tojás, liszt, só
Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát olajban aranysárágra pirytjuk, majd a sertéspörkölthöz hasonan eghintjükpirospaprikával és paradicsompürével ízesítjük. Közben a keményre főtt tojásokat hosszában négyfelé vágjuk és a felforrt hagymás lébe tesszük. Ezután elkészítjük a burgonyagombócot. Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban megpirítjuk, majd a tűzről levéve meghintjük a vágott zöldségzölddel. Beletesszük a tojást, sóval ízesítjük, és annyi liszttel keverjük el, hogy könnyű tésztát kapjunk. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Különösen finom, ha a tálon meghintjük karikára vágot, lisztbe mártott és bő forró olajban kisütött hagymával.
Olcsó étel recepteket szeretne, ez kimondottan az. Gombából pár darabnyi elég, hogy olcsón kilehessen hozni. Ezenkivül a gombaleves vitamindús étel.
Péntek
LevesTárkonyos bableves
Hozzávalók: kb. 30 dkg száraz bab, 50 dkg füstölt oldalas, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csomó tárkony, vagy 1 evőkanál száraz tárkony, 5 dkg zsír, egy kiskanál pirospaprika, só, ecet izlés szerint
Elkészítése: Egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk a babot, és másnap másfél liter vízben feltesszük főni. Beletesszök a darabokra vágott oldalast meg a tárkonyt, és fedő alatt, lassú tűzön forraljuk. Mikor a hús puha, a zsírből a liszttel meg a paprikával készített rántással besűrítjük, és kétliternyire kiegészítjük a levest. Csak akkor sózzuk, ha a füstölt oldalastól nem lett elég sós. Tálaláskor izlés szerin ecetezzük. A füstölt oldalast vagy a levesben tálaljuk, vagy még a besűsítés előtt kivesszük, melegen tartjuk, és második fogásként ecetes tormával adjuk asztalra.
Második fogás, étel:Parasztpite
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír, eg ycsipetnyi só
Elkészítése: A lisztből, a tojással, csipet sóval meg annyi vízzel gyúrunk tésztát, hogy rugalmas masszát kapjunk. Legalább egy fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtva, akkora lapokkká vágjuk, amekkora tepsink van. Sós vyzben kifőzzük a tésztalapokat, és hideg vízzel leöblítve, tiszta konyharuhára fektetveszikkadni hagyjuk. Közben zsírral kikenünk egy zománcos tepsit. Símára keverjük az áttört túrót 8 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a mazsolát. A kikent tepsibe terítjük a tésztalapokat, mindegyiket a túrókrémmel megkenve, a tetejére üres tésztalap kerüljön, amelyet a maradék cukorral meg zsíirral elkevert tejföllel kenünk meg. A forró sütőben addig sütjük, mig a teteje szépen meg nem pirult, akkor nagy kockákra vágjuk. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Szombat
Leves: Ha babot főzök, mindíg 2 napra főzök, ha marad, akkor ezt tálalom ma is, ha nem, akkor: Virslileves
Hozzávalók: 2 húsleveskocka, kb. 25 dkg virsli, 1 tojássárga, 1 dl tejföl, 20 dkg szikkadt kenyér, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál ecet
Elkészítése: A leveskockából egy liternyi húslevest készítünk, és karikákra belevágva a virslit, néhány percig főzzük. Közben az olajon megpirítjuk a kockákra vágott kenyeret. Tálalás előtt a levest egy mokkáskanálnyi ecettel savanyítjuk. Símára keverjük a tojássárgával a tejfölt, a tányérokba osztjuk, és állandúan keverve rámerjük a levest. Külön adjuk hozzá a pirított kenyérkockákat.
Második fogás, étel: A tegnapi pite
Remélem ezek az egyszerű, olcsó étel receptek elnyerték a tetszésed! Fogyókúra , méregtelenitő diéta, ezek a receptek kisebb változtatással ennek is megfelel.